Din ultimata guide till att hitta den perfekta bröllopsdräkten 

Om ditt bröllop är precis runt hörnet och du redan känner dig överväldigad av ansvaret och den galna jakten på kostymer, kommer den här artikeln att vara din räddare. Du vill leta efter en bröllopskostym som är bekväm, elegant och snygg (på en gång). En som får dig att sticka ut från mängden och se fantastisk ut på din speciella dag.

Genom att följa dessa tips kommer du att kunna sätta ihop en oklanderlig outfit för din speciella dag.

Hur väljer du din bröllopskostym?

Det är mycket som står på spel när det gäller att välja den perfekta kostymen, och här är några tips som hjälper dig att välja den bästa bröllopskostymen efter dina behov och preferenser.

Gör ditt eget uttalande

Välj en kostym som komplietterar din partners outfit och se till att den inte helt smälter ihop med färgen eller stilen på din bröllopsfestklädsel. Se till att du sticker ut från mängden!

Boka en pålitlig skräddare för den perfekta passformen

Om du planerar att gå med en perfekt passande skräddarsydd kostym, se till att du väljer en erfaren skräddare. Du kan välja alla viktiga detaljer som färg, tyg och accessoarer.

Beställ din bröllopskostym tidigt

Det rekommenderas definitivt att du beställer din kostym minst 2 månader före evenemanget så att det finns tillräckligt med tid kvar för att göra eventuella passningar i sista minuten om det behövs.

Typer av kostymstilar – vad ska du välja?

När du väljer rätt kostym bör du alltid tänka på din personliga stil, komfort, klädkod och vilken typ av bröllop du ska ha. Om du har ett sofistikerat kvällsbröllop med en elegant och lockande plats, måste din kostym vara mer formell och elegant. Om du planerar ett strandbröllop under dagtid, kan du välja en mer avslappnad klädsel som ser super luftig och platsvänlig ut.

Här är några av de mest populära och iögonfallande kostymstilarna som du kan välja mellan. Dessa alternativ kommer att ge dig tillräckligt med klarhet så att du inte ser malplacerad ut på ditt eget bröllop.

  • Formell bröllopskostym. Som vi redan har nämnt spelar bröllopets tema och klädkod en extremt viktig roll för att välja rätt outfit för det. Om din bröllopsprocession är högst formell kan du välja en strukturerad kostym tillsammans med en frack och en kontrasterande väst (för att bryta monotonin). Ett annat bra alternativ kan vara en välsydd smoking, perfekt för teman och evenemang med svart slips. En smoking ger en mycket kunglig känsla, eftersom den har eleganta satängdetaljer på både jacka och byxor. 
  • Halvformell bröllopskostym. Som namnet antyder är en semi-formell bröllopskostym en mer avslappnad och avslappnad formell outfit. Om ditt bröllop är mer av en semi-formell tillställning eller har en cocktail klädkod, är en mörk färgad kostym tillsammans med en vit skjorta och en slips det bästa alternativet för dig. Välj en marinblå brudgumsdräkt. Kombinera den med en snygg vit skjorta och voila! Du kommer att se felfri ut när du står bredvid din partner.
  • Casual bröllopskostym. Casual klädsel misstolkas vanligtvis som vardagskläder, men ändå är en ledig bröllopskostym en kostym. Casual bröllopsdräkter finns i ett brett utbud av färger och mönster, och det betyder att du har friheten att välja från ett stort urval av val. Du kan välja ett par beige byxor tillsammans med en rutig jacka och du kommer att vara bra för ett perfekt utomhusbröllop.
  • Beach Bröllop Kostym. Strandbröllop är de mest romantiska och populära som finns. Den bästa kostymen för ett sådant tillfälle kommer att vara en ljus eller pastellfärgad linnekostym tillsammans med minimala tillbehör. De mest populära färgerna för det perfekta strandbröllopet är vete eller beige, men om du är öppen för experiment, gå till pastellfärger av rosa och blått.